Lente!

Tijd om je voeten voor te bereiden op de zon

Het is eindelijk lente! En hoewel de temperatuur nog niet zo hoog is, heeft de zon al een paar keer heerlijk geschenen. Tijd voor de voorjaarskriebels, grote schoonmaak, zomerkleding controleren… en natuurlijk je voeten!

Gedurende de wintertijd kijken we nauwelijks om naar onze voeten. We stoppen ze weg in dikke sokken, sloffen en warme hoge schoenen of laarzen. Er is ook geen aanleiding om er naar om te kijken… totdat het lente wordt! Nu is het de uitgelezen moment om je voeten voor te bereiden op het (hopelijk) heerlijke lente- en zomerweer dat eraan komt. Hoe doe je dat? Ik deel 3 tips die jouw helpen om je voeten “Lenteproof” te maken!

Tip 1: Maak tijd voor je voeten

Wanneer je voeten zo lang weggestopt zijn geweest, heb je even tijd nodig om het achterstallig onderhoud weg te werken. Zie het maar als de grote voorjaarsschoonmaak voor je voeten

Dus trek je terug in de badkamer en controleer eens goed hoe de status is van je voeten. Knip je nagels mooi recht, vijl ze glad zodat je geen lastige haakjes aan je nagels hebt en verwijder het eelt van je voeten met een voetvijl.

Tip 2: Verwen je voeten eens met een scrub.

Ook de huid van je voeten heeft last van dode huidcellen, dus verwen je voeten eens met een lekkere scrub! Masseer zachtjes de bovenkant van je voet, tussen de tenen en onder de voet. Op de plekjes waar je eelt hebt, kun je iets langer scrubben. Denk eraan, het zijn je voeten niet de keukenvloer, dus scrub niet te hard. Spoel daarna goed je voeten af zodat je geen last hebt van de achtergebleven korreltjes. Dep daarna je voeten goed droog en vergeet niet om ook tussen je tenen af te drogen.

Tip 3: Maak ze super zacht met een masker

Ook je voeten kun je heerlijk verwennen en zacht maken met een masker. Heb je geen speciaal voetmasker in huis, geen probleem! Kies een goede hydraterende crème uit die je ook voor je lichaam of handen gebruikt en smeer dit dik op en onder je voeten. Trek daarna een ruim zittende sok aan en laat voor 10 – 15 minuten intrekken. Deze tip kun je ook voor het slapen gaan uitvoeren, je wordt gegarandeerd wakker met heerlijke zachte voeten.